18 Şubat 2008 Pazartesi

RUSYA HÜKÜMETİ DOKTORA BURSLARI

 

Rusya Hükümet Bursları 2008-2009

 

Ülke

Verilen Bursun Türü

Son Başvuru Tarihi

Mülakat Tarihi

RUSYA HÜKÜMETİ BURSLARI

 

**** RUS HÜKÜMETİ BAKANLIĞIMIZIN TALEBİ ÜZERİNE BU YIL DA STAJ (DİL) , DOKTORA, MASTER BURSU TAHSİS ETMİŞTİR. ADAYLARIN YETERLİLİK SEVİYESİNE UYGUN OLARAK BURSLAR BU KONTENJAN ÜZERİNDEN TAHSİS EDİLECEKTİR.

33 ADET DOKTORA VE STAJ  (DİL) BURSLARI

ADAYLARIN YETERLİLİK DURUMUNA GÖRE 33 ADET BURS TAHSİL EDİLECEKTİR.

26/02/2008

03/03/2008

Başvuruların çok olması halinde 04/03/2008 tarihinde de sınav yapılacaktır.

  Sınav tarihiyle ilgili açıklama  meb.gov.tr ana sayfa burslar bölümünde en geç 27.02.2008 tarihinde yayınlanacaktır.


ÖZEL ŞARTLAR:

(Burs başvurularına ilişkin Genel Şartları lütfen dikkatli okuyunuz.)

  • Adayların STAJ (DİL) BURSU İÇİN EN AZ ORTA DÜZEYDE  Rusça, DOKTORA VE MASTER İÇİN  RUSÇA VE İNGİLİZCE   dillerinden birisini iyi derecede bilmeleri tercih sebebidir.
  • DOKTORA VE MASTER İÇİN Adayların mesleğe ait bilim ders notunun % 80 üstünde olacaktır. Hukuk, Politoloji,Tıbbı alanlara birer asıl aday seçilecektir. 
  • Doktora öğrencileri için burs  miktarı aylık  (1500 Ruble ) dir.
  • STAJ (DİL) BURSU için RUS DİLİ  EDEBİYATI  ile ilgili SON SINIF LİSANS  ÖĞRENCİSİ  veya mezunu olma ZORUNLULUĞUNUN YANISIRA;

 RUSÇA DİL BELGESİ OLAN VE EN AZ ORTA DÜZEYDE RUSÇA BİLEN DİĞER BÖLÜMLERDEKİ SON SINIF LİSANS ÖĞRENCİLERİ VE MEZUNLARI MÜRAACAT EDEBİLİRLER.

  • Doktora veya master adayının yapacağı çalışma programı ile diplomasının uygun olması gerekir.
  • Adayların 35 yaşından gün almamaları gerekmektedir.

EKLER
Başvuru formu
MÜLÂKAT GÜNÜ ELDEN TESLİM EDİLECEK BELGELER
a) Başvuru Formu (Türkçe) (Fotoğraf yapıştırılmış, dilekçe kısmı doldurulmuş ve imzalı) ve internet üzerinden  son başvuru tarihinden önce gönderilen başvurunun  bilgisayar çıktısı,
b) Başvuru Formu
c) Doktora ve Master adayları için  Lisans Diplomasının onaylı örneği, Dil Bursaları için öğrencilik belgesi d) Doktora veya Master için en son eğitimleri ile ilgili Not döküm belgesi (Transkript). Dil Bursları için not döküm belgesi
e) 2 adet tavsiye mektubu (Öğretim görevlileri veya çalışıyorsa amirlerinden; aslı ve imzalı olacak),
f) Ayrıntılı çalışma plânı (RUSYA’DA) yapılması öngörülen çalışma, DİL BURSLARINA katılacaklardan istenmiyor.
g) Özgeçmiş (CV),
h) DOKTORA VE MASTER PROGRAMI İÇİN Varsa çalışma programınızla ilgili Kabul mektubu (Acceptance). *Sürenin az olması sebebiyle adaylar bu konuda Rusya’da  temas ettikleri üniversiteler ile ilgili açıklamaları komisyona arz edecekler ve yazıştıklarına dair belgenin bir örneğini komisyona sunacaklardır. Kabul mektubu kesin şart olmamakla birlikte var olan veya yazışan adaylar için bu durumları göz önüne alınacaktır.
i)Doktora ve master için  Dil sertifikası gerekmektedir. Dil Bursu için Rus Dili Ve Edebiyatı öğrencileri için geçerli değildir. Sadece bölüm dışı mezun olan adaylar veya ilave olarak İngilizce/ Rusça  dil bilgisine sahip olan adaylar dil belgelerini beyan edeceklerdir.
j) Fotoğraf (3 adet)

  • (a) bendinde belirtilen “Başvuru Formu (Türkçe)”nun bir (1) örneği digmdb@meb.gov.tr adresine son başvuru tarihi dolmadan önce gönderilecektir. Diğer örneği (b,c,d,e,f,g,h,i,j) bentlerinde belirtilen belgelerin yanı sıra “internet üzerinde yaşanan sorunlardan dolayı  Türkçe  başvuru formunun zamanında   gönderildiğine dair internet mail gönderme  çıktılarını  mülâkat saatinde komisyona elden teslim edilecektir. Sınav günü listede ismi olmayan adaylar bu belgeyi beyan etmeleri halinde sınava alınacaklardır.
  • (b,c,d,e,f,g,h,i) bentlerinde belirtilen belgeler  3’er nüsha düzenli olarak   telli dosyalar halinde  hazırlanacak (fotokopi ile çoğaltılabilir) , arka sayfasına kurşun kalemle türü ve kime ait olduğu belirtilecektir.* Adaylar e-posta yoluyla müracaat ettikten sonra Bakanlığımızdan başka bir çağrı beklemeden, açıklanan mülâkat tarihinde, saat 09.00’da, M.E.B. Merkez Bina Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü 6.Kat C-Blok Bakanlıklar/Ankara adresinde hazır bulunacaklardır. Yol ve diğer masraflar adaylara aittir.

KAZANACAK ADAYLARIN DİKKATİNE !!!!!!!!!!!!

SINAV SONUCU KAZANAN ADAYLARDAN

RUSYA BÜYÜKELÇİLİĞİ AŞAĞIDAKİ BELGELERİ TALEP EDEBİLİR. ADAYLARIN  BU HUSUSLARI GÖZ ÖNÜNE ALARAK SINAVA BAŞVURMALARI RİCA OLUNUR.

    •  AIDS ve HIV virüsü testlerini de kapsayan sağlık raporu noter tasdikli
    • Doktora ve Master Kazanan adaylar zorunlu olarak yıllık sağlık sigortası yapılacaktır.(Yıllık ücreti 200 ABD doları kadardır)
    • Elçilik tarafından verilen Yabancı Dilde Başvuru Formu (İngilizce-Rusça),
    • Tüm belgelerin noter tasdiki istenebilir.
    • Yukarıda belirtilen tüm belgelerin dışında Rusya Büyükelçiliğinin özel belge talebi olabilir.