23 Kasım 2013 Cumartesi

Merkezi Sistem Ortak Sınav Tarihleri

  MERKEZİ SİSTEM ORTAK SINAV TARİHİ YAKLAŞTI !!!

 Merkezi ortak sınavlar, Ortaokul 8. Sınıflar için 23-24 Kasım'da 2016 tarihinde yapılacak.

 Merkezi Sistem Ortak Sınav takvimine göre ilk sınavlar yapılacak. Merkezi Ortak Sınavlara yönelik bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada yer alanlar yazımızın devamında...

 Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), ortaokul 8. sınıflar  için düzenlenecek merkezi ortak sınavlar, 23-24 Kasım tarihlerinde uygulanacak.


  MEB'in yeni düzenlemesiyle 8. sınıflarda Türkçe, matematik, fen ve  teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük,  yabancı dil dersleri için her dönem, iki yazılısı olan derslerden birincisinin,  üç yazılısı olan derslerden ikincisinin sınavı ortak yapılacak.


  Birinci dönemin ortak sınavları (TEOG Sınavları), 23-24 Kasım'da tüm ülke genelinde  olağanüstü haller ve özel durumlar dışında öğrencilerin öğrenim gördükleri  okullarla, yurt dışında ise KKTC ve bakanlığa bağlı okulların bulunduğu, sınav  yapılması uygun görülen merkezlerde Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de  başlayacak. Sınavlar saat 12.00'de tamamlanmış olacak.


 En çok sorulan sorulardan TEOG'da yanlış sorular doğruları götürüyor mu? TEOG kaç yanlış kaç doğru götürür Bu ve benzer sorularınız için aşağıdaki bilgileri kontrol ediniz.

TEOG hakkında ayrıntılı bilgi için okul Rehber Öğretmeniyle görüşebilir veya www.rehberogretmen.biz adlı sayfadan edinebilirsiniz.


 Tüm öğrencilerimize www.rehberogretmen.biz sayfası olarak başarılar diliyoruz.